Bahar Aylarında Bağışıklık İçin Beslenme Önerileri

Baharda Bağışıklık İçin Beslenmeye Dikkat!

KAYSERİ – Memorial Kayseri Hastanesi Uzman Diyetisyeni Betül Merd, bahar aylarında bağışıklık sistemini desteklemenin ve enerji seviyesini korumanın önemine dikkat çekiyor. Merd, “Antioksidan açısından zengin gıdalar vücudu arındırır ve bağışıklığı güçlendirir” diyor.

Mevsim sebze ve meyvelerinin tüketiminin bahar aylarında önemli olduğunu belirten Merd, “Bahar aylarında nasıl beslenmeliyiz, üzerimizde oluşan yorgunluğu nasıl atabiliriz gibi sorularla sık karşılaşıyoruz. Beslenmeye dikkat ederek bağışıklık sistemimizi destekleyebilir, enerji seviyemizi koruyabilir ve bahar yorgunluğunu önleyebiliriz. Antioksidan açısından zengin olan mevsim sebzeleri ve meyveleri vücudu arındırır, bağışıklığı güçlendirir. Ayrıca, su tüketimine de dikkat etmeli ve günde en az 2-2,5 litre su içmeye özen göstermeliyiz” diyor.

Merd, baharda lif oranı yüksek besinlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Lif oranı yüksek besinler sindirim sistemini düzenler, bağırsak sağlığını destekler ve detoks etkisi sağlar. Probiyotik ve prebiyotik içeren besinlere de yer vermeliyiz. Bu besinler gaz şikayetlerini önler ve sindirim sistemini destekler. Kuru baklagilleri hazırlarken ise asitlerini uzaklaştırmak için suyunu sık değiştirip 72 saat bekletirsek şişkinlik şikayetlerini azaltabiliriz” diyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EREN KAN – Sağlık

Related Posts

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Uzmanı uyardı: Yanlış saklanan et ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Uzmanı uyardı: Yanlış saklanan et ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Uzmanından şekersiz ev baklavası tarifi! Her dilimi sadece 120–130 kalori

Rafine şeker içermeyen, tam buğday unlu, doğal hurma şurubuyla tatlandırılan ev yapımı baklava, geleneksel tatlılara hafif ve dengeli bir alternatif sunuyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, her dilimi sadece 120–130 kalori olan baklavanın tarifini verdi.

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan Ek Ödeme Uyarısı

Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerine yazı gönderip, ‘Ek Ödemelerin Gecikmemesi’ konusunda uyarıda bulundu. Hekimsen konu hakkında açıklama yaptı. 

Her 6 çiftten biri bu sorunu yaşıyor: Uzmanından ‘erkek faktörü’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Ataman Yıldırım, kısırlığın yalnızca kadın kaynaklı olmadığını vurgulayarak, infertilite vakalarının yüzde 40’ında erkek faktörünün etkili olduğunu belirtti.