Kuzey Kore’de bunları görmeniz imkansız! Resmen lanetleyerek yasaklamışlar

Kuzey Kore’nin Gizemli Dünyasında Neler Oluyor?

Kuzey Kore, dünyanın en izole ülkelerinden biri olarak bilinir. Ülke, katı yasaları, dış dünyaya kapalı yapısı ve bilgi üzerindeki mutlak kontrolü ile dikkat çeker ve hala gizemini korur. 21. yüzyılda bile halkı, dış etkilerden izole bir yaşam sürmeye devam etmektedir.

Yabancı Film ve K-Pop Yasak!

Kuzey Kore’de yabancı filmler ve Güney Kore’ye ait K-Pop müzikleri sıkı bir şekilde yasaklanmış durumdadır. Rejim, bu içeriklerin toplumda alternatif düşünce ve yaşam biçimlerini teşvik ederek halkın sadakatini zayıflatabileceği düşüncesindedir. Kim Jong-un liderliğindeki yönetim, bilgi akışını sınırlayarak halk üzerindeki ideolojik kontrolünü korumayı amaçlamaktadır.

Kot Pantolon Ülkeye Giremiyor!

2016’dan bu yana Batı tarzı kıyafetler arasında kot pantolonlar da yasaklar listesine eklenmiştir. Kot pantolonlar, “emperyalizmin simgesi” olarak nitelendirildiği için yasaklanmıştır. Saç stillerinden piercing’e kadar birçok unsur, kapitalist yaşam biçimlerini yansıttığı gerekçesiyle yasaklanmıştır. Bu kurallara uymayanlar ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirler, hatta çalışma kamplarına gönderilebilirler.

Coca Cola ve Starbucks Kuzey Kore’ye Girme…

Küba ile birlikte Coca-Cola’nın resmi olarak satılamadığı iki ülkeden biri olan Kuzey Kore’de, markaya yönelik ticaret ambargosu devam etmektedir. Ancak Pyongyang’daki lüks mağazalarda, Coca-Cola’ya benzeyen sahte ürünlere rastlamak mümkündür. Benzer şekilde Starbucks da ülkede faaliyet göstermemektedir. Batı menşeli markaların “emperyalist kültürün sembolleri” olarak görülmesi nedeniyle bu tür zincirlerin varlığına izin verilmemektedir. Yine de başkentteki bazı kafeler, dekorasyonlarıyla dikkat çekici biçimde Starbucks’ı anımsatmaktadır.

Related Posts

Bayburt’ta Geleneksel Oyun Şöleni

Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri’nde çocuklar geleneksel Türk oyunlarıyla eğleniyor.

Kırmızı bültenle aranan 15 suçlu Türkiye’ye getirildi! Bakan Yerlikaya duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan 14, ve ulusal seviyede aranan 1 suçlu olmak üzere toplam 15 suçlunun, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Belçika, Sırbistan ve KKTC’den ülkemize getirildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, “Bu kabine dönemimizde 407 suçlunun ülkemize iadesini sağladık. Enselerindeyiz, bizden kaçamayacaklar” ifadesini kullandı.

ABD’de Epstein tartışması: “Suç ortağı, Trump’ın başkan olmasını bekliyordu”

Pedofili milyarder Epstein’in suç ortağı Maxwell’in Florida’da tutulduğu hapishanede her şeyi kayıt altına aldığı ve her gün avukatlarıyla telefonda konuştuğu ifade edildi.

El Hicri Dürzileri paravan yaptı

Süveyda’daki en büyük silahlı Dürzi grup Ricalu’l Kerame’nin lideri Leys el-Bel’us, İsrail’in teşvikiyle Arap aşiretlere karşı savaşan Dürzi Şeyhi Hikmet el-Hicri’yi eleştirdi. Bel’us, Hicri’nin Dürzileri, dış müdahalelerin paravanı haline getirdiğini söyledi.

Bengisu Avcı, Ocean’s 7’de Kuzey Kanalı’nı başarıyla geçti

İskoçya arasındaki 13 derecelik suda 10 saatten fazla tam 41.2 kilometre kulaç atan Bengisu Avcı, Ocean’s 7 meydan okumasında altı parkur geçen ilk Türk oldu.

Marcus Aurelius’un heykeli Türkiye’de

65 yıl sonra Türkiye’ye iade edilen Marcus Aurelius heykeli, Boubon Antik Kenti’nden ABD’ye uzanan tarihi kaçakçılık sürecinin ardından bilim, hukuk ve diplomasinin ortak zaferiyle yeniden ait olduğu topraklara döndü.