Araştırma: 112’ye gelen her 4 çağrıdan 1’i asılsız ya da acil değil

Komuta Kontrol Merkezlerinde Çalışanların Çağrılarla İlgili Talepleri

Bir araştırmaya göre, komuta kontrol merkezlerinde çalışanların %53.1’i, gelen aramaların %25’inden fazlasının asılsız ya da acil olmayan aramalar olduğunu belirtti. Bu da demek oluyor ki 112’ye gelen her 4 çağrıdan 1’i asılsız ya da acil değil.

Diğer yandan, katılımcıların %75.1’i Komuta Kontrol Merkezlerinde yeterli istihdamın sağlanması gerektiğini vurguladı. Araştırmadan elde edilen bulgular doğrultusunda Sağlık-Sen, 112 acil sağlık hizmetlerindeki yoğunluğu azaltacak önerilerde bulundu. Öneriler arasında 112 ekiplerinin gerçek hastaya ulaşabilmesi için vaka elemesinin yapılması gerektiği ve objektif kriterlerle puanlama sisteminin uygulanması yer alıyor. Aksi takdirde, kalp krizleri veya trafik kazaları gibi olaylara müdahalede sorunlar yaşanabileceği belirtildi.

Yapılan araştırmada 112 çalışanlarından çözüm önerileri istendi. Katılımcıların önerileri değerlendirilerek bazı sonuçlar elde edildi. Öneriler arasında halkın sağlık konusunda bilinçlendirilmesi, vaka bildirimi yaparken detaylı bilgi verilmesi, ambulanslara yol vermeyenlerin denetlenmesi ve ambulans ekiplerine kolaylık sağlanması gibi maddeler bulunmaktadır.

Related Posts

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Uzmanı uyardı: Yanlış saklanan et ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Uzmanı uyardı: Yanlış saklanan et ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Uzmanından şekersiz ev baklavası tarifi! Her dilimi sadece 120–130 kalori

Rafine şeker içermeyen, tam buğday unlu, doğal hurma şurubuyla tatlandırılan ev yapımı baklava, geleneksel tatlılara hafif ve dengeli bir alternatif sunuyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, her dilimi sadece 120–130 kalori olan baklavanın tarifini verdi.

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan Ek Ödeme Uyarısı

Sağlık Bakanlığı kamu hastanelerine yazı gönderip, ‘Ek Ödemelerin Gecikmemesi’ konusunda uyarıda bulundu. Hekimsen konu hakkında açıklama yaptı. 

Her 6 çiftten biri bu sorunu yaşıyor: Uzmanından ‘erkek faktörü’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Ataman Yıldırım, kısırlığın yalnızca kadın kaynaklı olmadığını vurgulayarak, infertilite vakalarının yüzde 40’ında erkek faktörünün etkili olduğunu belirtti.