Şaşırtan talep: Dev stüdyolar, YouTube’dan düzmece fragmanların parasını istiyor

YouTube’u işgal etmeye başlayan sahte fragmanlar hakkında yaşananları, geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık. Teknoloji devi, Deadline tarafından yapılan bir incelemenin ardından, Screen Culture ve KH Studio adlı iki popüler kanalı hedef almıştı. Bu kanallar, yapay zeka ve düzenlenmiş görüntüler kullanarak izleyicilere yanıltıcı içerikler sunduğu gerekçesiyle YouTube’un Partner Programı’ndan çıkarıldı ve artık reklam geliri elde edemiyor.

Deadline’ın yaptığı inceleme, bu kanalların izleyicileri, resmi olarak duyurulmayan ya da tamamen var olmayan filmlerin fragmanlarıyla kandırdığını ortaya koydu. Bu videolar arasında, Fransız televizyonunu yanıltan bir Superman fragmanı ve seride yer almayan aktörleri içeren sahte bir James Bond fragmanı bulunuyordu. Yanıltıcı olmasına rağmen bu videolar milyonlarca izlenme aldı. Hatta bazı videoların başlıklarında yanıltıcı bir şekilde “resmi” (official) ifadesi yer alıyordu.

Film stüdyolarının sahte fragmanlarla ilgili şaşırtan tutumu

Deadline ayrıca bazı büyük film stüdyolarının bu sahte fragmanlardan faydalandığını da ortaya çıkardı. Yayının iddiasına göre, Warner Bros. Discovery ve Sony gibi büyük stüdyolar, bu içerikleri kaldırtmak yerine, bu videolardan elde edilen reklam gelirlerini kendi hesaplarına yönlendirmek için YouTube’a talepte bulundu.

YouTube’un yönergelerine göre, tekrarlayan, yanıltıcı veya manipülatif içeriklerin platformda yer almasına izin verilmediği için bu kanalların cezalandırılması mantıklı görünüyor. Bununla birlikte, Screen Culture ve KH Studio’nun, bu karara karşı itiraz hakkı bulunuyor. Ancak bu olay, internet üzerindeki yanlış ve yanıltıcı bilgilerin yayılması gibi giderek büyüyen bir sorunu bir kez daha gündeme taşıdı.

Üretken yapay zeka teknolojilerinin gelişmesi, bu problemin boyutunu çok daha karmaşık bir hale getiriyor. Günümüzde bir görsel, video veya ses kaydının gerçekliği sorgulanmadan yapay zeka ürünü olabileceği göz önüne alınmalı. Sosyal medya ve video platformlarının bu konuda alacağı kararlar, internet üzerinde bilgi doğruluğunun geleceği açısından kritik öneme sahip.

Related Posts

Neden rüya görüyoruz?

Hepimiz rüya görüyoruz. Peki ama neden? Zihnin pek çok gizeminde olduğu gibi bilimin net bir yanıtı yok.

WhatsApp’taki durumlara reklam getiriliyor

WhatsApp’a gelecek yenilikleri duyuran Meta, Durumlar kısmına reklamların geleceğini aktardı.

MacBook Pro 2026’da baştan aşağı yenileniyor!

Apple, 2026 yılında MacBook Pro serisinde önemli bir dönüşüm yapmaya hazırlanıyor. Son büyük tasarım değişikliğinin üzerinden beş yıl geçmişken, gelen güçlü sızıntılar bu kez daha çarpıcı bir yeniliğe işaret ediyor.

Çin’de elektrikli otomobil satışları mayısta artış kaydetti

Çin’de ‘Yeni Enerji Aracı’ (NEV) olarak adlandırılan şarj edilebilen pilli, hibrit ve yakıt hücreli elektrikli otomobillerin satışı, mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,2 artış kaydetti.

Apple’dan Meta’ya rakip olacak akıllı gözlük

Apple’ın bu yıl içinde hazır olabilecek akıllı gözlükler üzerinde çalıştığı yeni bir haberde bildirildi.

Sular altında kalan toprakta bulunan 140 bin yıllık insanlık tarihini yeniden yazıyor

Endonezya açıklarında deniz tabanından çıkarılan fosiller, bilim dünyasında büyük heyecan yarattı. Araştırmacılar, deniz altından çıkarılan Homo erectus kemiklerinin, Güneydoğu Asya’da daha önce bilinmeyen bir insan atası nüfusuna ait olduğunu ve bu grubun, bölgedeki modern insanlarla etkileşime girmiş olabileceğini belirtiyor.