TÜSİAD Başkanı Orhan Turan: Türkiye’nin en önemli sorunu eğitim ve hukuk

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan Sözcü TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Turan, “Büyürken adil dağıtım yapmalıyız. Çünkü gelir dağılımı bozuldu” dedi.

‘BUNLARI DESTEKLEMEMİZ LAZIM’

“Avrupa da şu anda sanayide problemler yaşıyor” diyen Turan, “Biz de Perspektif 2025’te sorunu koyduk, çözümü koyduk. 11 başlık altında topladık. Birinci bölüm hukuk ve demokrasi, ikincisi enflasyon. Mali politikalar, kayıt dışıyla mücadele, alınmayan yerlerden vergilerin alınması, kamunun verimliliği ve tasarrufu, bütçe disiplini bunları desteklememiz lazım” ifadelerini kullandı.

‘ÜÇ BEŞ SENE SONRA YİNE AYNI KONULARI KONUŞACAĞIZ’

“Yapısal reformlar önemli” diyen Turan, şöyle devam etti:

“Enerjide, hukukta, eğitimde, sanayide buralarda gerekli reformları yapmazsak korkarım üç beş sene sonra yine aynı konuları konuşacağız.”

‘SÜRE UZADIKÇA STRES ARTIYOR’

“2021’de yanlış politikalarla enflasyonu yukarı çektik” diyen Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim hedefimiz yüksek enflasyonu tek haneye düşürmek. Bunu düşüremediğimiz sürece verimli olma şansımız yok. Yaptık biz bunu geçmişte, yüzde 5’leri gördük. Süre uzadıkça stres artıyor.”

‘TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU EĞİTİM VE HUKUK’

“Türkiye’nin en önemli sorunu eğitim ve hukuk” diyen Turan, “Bütün bunlar olmayınca nitelikli eleman olmuyor. Bu yüzden fason üretim merkezi oluyoruz. Sorgulayan bir eğitim sistemine ihtiyacımız var. Teknoloji ve eğitimden tasarruf yapmamamız gerekiyor ve daha çok kaynak ayırmalıyız” diye konuştu.

TEPKİLERİN HEDEFİ OLMUŞTU

TÜSİAD’ın 13 Şubat’ta toplanan Genel Kurulu’nda Orhan Turan, son dönemde yaşanan tutuklamalardan ihraç edilen teğmenlere, Kartaltepe yangını, İliç madeninde toprak kayması ve depremler gibi kamuoyunda ihmal şüphesiyle gündeme gelen olaylara ve küresel gelişmelere geniş yelpazede konulara değinmişti.

Hukukun üstünlüğüne vurgu yapan TÜSİAD yöneticileri, enflasyonla mücadelenin maliyetine katlanmanın giderek zorlaştığını söylemişti.

Konuşmalara tepki gösteren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Sivil toplum kuruluşlarının görüş açıklaması elbette demokratik bir hak olmakla birlikte, yargıyı ve siyaseti yönlendirme çabaları, demokrasinin ruhuna ve hukukun üstünlüğü ilkesine aykırıdır” demişti.

Ayrıntılar geliyor…

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

Akaryakıta çifte indirimin tarihi belli oldu!

Jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı gerçekleşti. Ancak ateşkes haberleriyle birlikte Brent petrol düşüşe geçti ve tahmin edilen indirimin tarihi belli oldu. Perşembe gününden itibaren motorin grubuna 3,80 TL; benzine de cuma gününden itibaren 1,80 TL indirim yapılması bekleniyor.

7 bölgenin 7 ilinde fiber güç gösterdi

Türk Telekom Türkiye’de 7 bölgenin 7 ilinde fiberin gücünü gösterdi. CEO Önal, “Amacımız daha bağlantılı, akıllı, güvenli ve erişilebilir bir dijital dünya” dedi.

Trabzonspor’dan SPK’ya suç duyurusu: Borsada manipülasyon iddiası!

Trabzonspor, hisse ve kupon fiyatlarındaki olağandışı hareketler sonrası hukuki süreç başlattı. Kulüp, yatırımcı haklarını korumak için SPK’ya resmi başvuruda bulundu. Sürecin titizlikle takip edileceği bildirildi.

Para çekmeye gidenler dikkat! ATM’lerde yardım bahanesiyle geliyorlar

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından ATM önlerinde bekleyerek okuma yazma bilmeyen, görme problemi yaşayan ve işlem yapmakta zorluk çeken kişileri dolandırdığı tespit edilen şüphelilere yönelik çalışma …

İflas tehlikesi yaşayan dev AVM hakkında yeni karar

Ankara’nın ünlü alışveriş merkezlerinden Taurus Balgat AVM, 2024 yılında konkordato ilan etmişti. Mahkemenin 1 yıl süreyle kesin mühlet kararı verdiği AVM yönetimi, aldığı karar ile konkordato sürecinden çıktı.

TSB’den “elektrikli araç” kullanıcılarına öneri: Kasko poliçelerine özel teminat eklenmeli

TSB’den “elektrikli araç” kullanıcılarına öneri: Kasko poliçelerine özel teminat eklenmeli